Een hoeslaken 90x200 vouwen, zo doe je dat

Het vouwen van een hoeslaken kan soms een uitdaging zijn vanwege de elastische randen, maar met de juiste methode is het mogelijk. Hier is een stapsgewijze handleiding om een hoeslaken van 90x200 op een georganiseerde manier te vouwen:


  1. Leg het hoeslaken plat op een vlakke ondergrond, zoals een bed of een tafel, met de elastische hoeken naar boven gericht.
  2. Plaats je handen in twee tegenovergestelde hoeken met elastiek. Dit zouden bijvoorbeeld de linkerbovenhoek en de rechteronderhoek kunnen zijn.
  3. Trek je handen uit elkaar, waardoor het hoeslaken in de lengte wordt uitgerekt. Vouw je handen in elkaar zodat de hoeken elkaar ontmoeten.
  4. Houd de hoeken stevig vast en schuif je handen naar boven, langs de rand van het beste hoeslaken, totdat je bij de volgende set hoeken komt.
  5. Herhaal stap 3 en 4 met de nieuwe hoeken. Blijf doorgaan totdat je alle vier de hoeken hebt vastgegrepen en het hoeslaken strak is opgevouwen.
  6. Nadat alle hoeken zijn vastgegrepen, zou het hoeslaken nu een rechthoekige vorm moeten hebben. Pas indien nodig de plooien aan om ervoor te zorgen dat de randen recht en netjes zijn.
  7. Vouw het hoeslaken nu in de lengte doormidden, waarbij de elastische hoeken elkaar ontmoeten.
  8. Vouw het hoeslaken nogmaals in de lengte doormidden, zodat het een compactere vorm krijgt.
  9. Als laatste stap vouw je het hoeslaken in de breedte doormidden, zodat het een klein rechthoekig pakketje wordt.


Op deze manier zou je een hoeslaken van 90x200 netjes kunnen vouwen en opbergen. Het kan even wat oefening vergen om de techniek onder de knie te krijgen, maar met wat geduld en herhaling zal het steeds gemakkelijker worden.